Vijesti 2007
DA LI SMO ZAISTA BOGATI VODOM? PDF Ispis E-mail
27 August 2007
Image Postala je neosporna činjenica, skoro pa aksiom, da je BiH prebogata vodama, a da je općina Konjic u samom vrhu tog bogatstva vodama. Neretva, njene pritoke, jezera – sve se to stavlja u vrh šansi i perspektiva, kako sa aspekta turizma, hidroenergije, a o drugim namjenama da se i ne govori (pitka voda, poljoprivreda, ribogojilišta, industrijska (tehnička) voda itd.).

 

Opširnije...
 
Nacrt zakona o Nacionalnom parku “Prenj-Čvrsnica-Čabulja-Vran” PDF Ispis E-mail
16 July 2007
ImageFederalna vlada je na svojoj 13. sjednici (13. juni) utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Nacrt zakona o Nacionalnom parku “Prenj-Čvrsnica-Čabulja-Vran”. Na ovaj način, kako službeno izvještava vlada, uređuje se očuvanje i zaštita prirodnih vrijednosti i pejzažne osobenosti izvorne prirode, s očuvanim ekosistemima, kao i primjena drugih propisa iz oblasti zaštite prirode i kulturne baštine.
Opširnije...
 
BEZUSPJEŠNA AKCIJA PROTIV BRANITELJA NERETVE PDF Ispis E-mail
16 June 2007
ImageRegulatorna agencija za komunikacije (RAK) nije prihvatila prigovor firme Intrade energija na sadržaj i poruke filma „Trn u oku“ autora Dinne Kassala, a koji je BHT1 emitovala u dva termina. Kako nam je poznato ova slovenačko-bosanska firma je prigovor podnijela RAK-u sredinom aprila tražeći mjere trajne zabrane emitiranja filma kao i naknadu štete od strane BHT1 u iznosu od 250.000 KM.
Opširnije...
 
Naš pogled na HES Gornja Neretva PDF Ispis E-mail
11 June 2007
ImagePovodom 5. juna – međunarodnog Dana zaštite okoline u prostorijama udruženja Zeleni – Neretva organizirana je skromna promocija brošure po naslovom „Naš pogled na hidroenergetski sistem Gornja neretva“. Brošura je plod višemjesečnog rada članova udruženja koje se temeljilo na stručnom analiziranju Studije izvodljivosti i Ekološke studije planiranog HES-a Gornja Neretva, a koje su sačinjene od strane firme Intrade energija u cilju zahtjeva prema Vladi FBiH za dobijanje koncesije za gradnju HES-a.
Opširnije...
 
Takmičenje u raftingu na Gornjoj Neretvi PDF Ispis E-mail
11 June 2007
ImageVeć duže vrijeme na gornjem toku Neretve, uzvodno od Konjica, egzistira rafting, ali na rekreacionoj, odnosno komercijalnoj osnovi. Međutim, od ove godine ovaj ekstremni sport počinje na Neretvi da dobija i svoju sportsku dimenziju. Proteklog vikenda je grad Konjic bio domaćin otvorenom državnom prvenstvu BiH u raftingu pod nazivom Neretva R6.    
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 10 - 18 od 30

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?