Vijesti 2008
UČEŠĆE JAVNOSTI U IZRADI ENERGETSKE STRATEGIJE BIH PDF Ispis E-mail
27 May 2008
Image „Učešće javnosti u izradi energetske strategije BiH“ naziv je kampanje koju, kroz razne aktivnosti, već godinu dana provodi grupa udruženja iz BiH na čelu sa Centrom za životnu sredinu. Cilj aktivnosti grupe i kampanje je motivacija i okupljanje što većeg broja građana, NVO i stručnjaka zainteresovanih za pitanja energetike, te da kroz učešće u procesu izrade energetske strategije obezbijedi održivu energetsku budućnost BiH. Grupa udruženja je već prepoznatljiva pod imenom „Energija“ i namjerava u narednom periodu i dalje provoditi svoje aktivnosti koje teže ostvarenju pomenutog cilja.
Opširnije...
 
PETICIJA PROTIV BRANA KONAČNO URUČENA NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA PDF Ispis E-mail
18 April 2008
Image Obzirom da smatramo da nam je dužnost i obaveza da javnosti predočimo šta se dogodilo sa provedenom peticijom protiv izgradnje brana na Neretvi to ćemo ovaj put i učiniti. Podsjećamo, nakon niza sumnjivih poteza, koje je federalna vlada krajem 2006. g. učinila u vezi sa planiranjem izgradnje sistema hidroelektrana na Gornjoj Neretvi, Udruženje Zeleni-Neretva je u okviru kampanje zaštite Neretve pokrenulo inicijativu za potpisivanjem peticije protiv izgradnje brana. Sakupljanje potpisa je izvršeno relativno brzo i uz nesebičnu pomoć brojnih organizacija, neformalnih grupa i pojedinaca. Nakon što je broj potpisnika dostigao respektabilnih 15.000 građana, sakupljanje potpisa je zvanično i završeno.           
Opširnije...
 
ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PDF Ispis E-mail
08 April 2008
Skupština udruženja Udruženje za zaštitu okoline „Zeleni – Neretva“ ove godine obilježava deset godina rada i djelovanja. Tim povodom je i 11. redovna izborna Skupština ujedno bila i svečana. Skupština je održana 02.04.2008. g. u prostorijama Narodnog univerziteta u Konjicu te je bila tematski podijeljena na dva dijela: prvi dio je bio radnog, a drugi svečanog karaktera. 
Opširnije...
 
Ništa više neće biti kao prije PDF Ispis E-mail
25 February 2008
Image „Ništa više neće biti kao prije kada se projekat sistema HE na Gornjoj Neretvi bude realizirao“. Ovo je izjava čelnih ljudi konzorcija Intrade energija – Hidrogradnja – Energoinvest koja se više puta čula na njihovoj prezentaciji projekta HES Gornja Neretva koja je održana 19.02.2008. g. u Sarajevu. Zanimljivo je da isto već godinama govore protivnici projekta samo uz opasku da pri tom koriste kondicional: „ako bi se, ne daj Bože, projekat realizirao“.
Opširnije...
 
REAGOVANJE: Dezinformacija ili skrivanje istine PDF Ispis E-mail
05 February 2008
Image Odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju energetskih objekata koju je Vlada FBiH donijela 28.09.2006. g., dva dana prije izbora, nezakonito i u spletu u najmanju ruku čudnih okolnosti, poslije 16 mjeseci trese ovu zemlju.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 10 - 15 od 15

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?