Vijesti 2010
Ko pita one nizvodno pogotovo ako su iz drugog entiteta PDF Ispis E-mail
30 August 2010
Image Mediji su objavili da je 27. avgusta svečano obilježen početak radova na izgradnji HE Ulog, uz prisustvo predsjednika Vlade RS, investitora i koncesionara – EFT grupe i EPRS. Prema našem saznanju radovi na infrastrukturi (pristupni putevi) su već ranije započeli. Mogla bi se postaviti ozbiljna pitanja o začuđujućoj brzini jer je od dodjele koncesije prošlo tek šest mjeseci.
Opširnije...
 
Nije kasno za prodaju magle PDF Ispis E-mail
26 August 2010
Image „Nije kasno za novu budućnost“ – zajednički je slogan nekoliko sličnih spotova koji se ovih dana emitiraju na federalnim televizijskim stanicama. Naručilac ovih propagandnih sadržaja je Federalno ministarstvo energetike, industrije i rudarstva sa očitim ciljem ponovnog pokušaja pokretanja „velikih energetskih investicija“.
Opširnije...
 
Nema gradnje visokih brana na Vrbasu PDF Ispis E-mail
30 July 2010
Image Pod pritiskom javnosti Vlada RS je napokon donijela odluku o odustajanju od realizacije Hidroenergetskog sistema na Vrbasu poznatijem po skraćenom nazivu HES Vrbas. Raduje nas ova vijest i koristimo ovu stranicu da čestitamo našim prijateljima iz Centra za životnu sredinu (ranije Mladi istraživači) iz Banjaluke koji su bili na čelu 24 NVO – članice Koalicije za zaštitu Vrbasa u višegodišnjoj borbi za zaštitu Vrbasa i odustajanje od gradnje dviju HE uzvodno od Banjaluke.
Opširnije...
 
Važno je imati svog ministra PDF Ispis E-mail
30 July 2010
Image Finansijska sredstva koja pojedina ministarstva vlade FBiH budžetom planiraju i osiguravaju pod nazivom „Transfer udruženjima građana i drugim organizacijama“ predviđena su da se tokom budžetske godine potakne aktivnost udruženja finansiranjem najkvalitetnijih projekata iz oblasti koje pripadaju resoru predmetnog ministarstva.
Opširnije...
 
Srcem za Prenj PDF Ispis E-mail
19 July 2010
Image U ponedjeljak 19.7.2010. godine u 10.00 časova, na lokaciji ispred katedrale u Sarajevu će zvanično biti pokrenuta Inicijativa za Prenj, potpisivanjem Protokola o saradnji. Činom potpisivanja i formiranja Inicijative za Prenj će biti najavljen početak kampanje „Srcem za Prenj“.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 10 - 18 od 32

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?