Vijesti 2011
Ministar „polupao lončiće“ PDF Ispis E-mail
27 May 2011
Image„U Federaciji BiH se čak 50 % električne energije proizvodi iz obnovljivih izvora energije.“ Izjavio je to lično ministar energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, Erdal Trhulj za FTV povodom najave održavanja međunarodnog sajma „Energija, rudarstvo i industrija“, koji treba da se narednih dana održi u Tuzli.
Opširnije...
 
Aktivnosti na zaštiti ribljih vrsta Gornje Neretve PDF Ispis E-mail
27 May 2011
ImageNovo rukovodstvo Organizacije sportskih ribolovaca iz Konjica već na samom startu svog mandata je pokazalo da će ozbiljno raditi svoj posao koji im je povjeren. Naime, nakon što je kantonalno ministarstvo dodijelilo ovoj organizaciji desetogodišnje upravljanje vodama na području općine Konjic, od strane rukovodstva je sačinjen novi dugoročni plan gazdovanja.
Opširnije...
 
Ekološko-edukativne aktivnosti na području Konjica PDF Ispis E-mail
07 May 2011
ImageTokom mjeseca aprila aktivisti udruženja Zeleni Neretva, u sklopu ekološko-edukativnih aktivnosti, organizirali su ciklus ekoloških predavanja u tri konjičke osnovne škole. Time je završen prvi dio ekološke edukacije dok je nastavak planiran sredinom mjeseca maja.
Opširnije...
 
Opet zagađuju Neretvu u Konjicu PDF Ispis E-mail
22 April 2011
Image Nakon što je jedno vrijeme zagađenje rijeke Neretve otpadnim uljima prestalo građani Konjica su u petak popodne (15.04.2011.) mogli ponovo „uživati“ u duginim bojama na površini rijeke. Naime, negdje oko 15:30 sati ukazala se, uz desnu obalu rijeke, uljna mrlja duga par stotina metara.
Opširnije...
 
„Uređenje“ obala Neretve PDF Ispis E-mail
22 April 2011
ImageUrbanizacija grada Konjica donijela je mnogo dobrih stvari po građane Konjica, ali je nerijetko cijena ipak bila prevelika. Klasičan primjer gdje pod izgovorom „urbanizacije“ trpi okoliš, a sa njim i obični ljudi, je i uređenje korita rijeke Neretve. Nakon što su obale Neretve u centru grada već odavno betonirane (urbanisti bi rekli uređene) radovi na uređenju se postepeno premještaju uzvodno. Rijeka Neretva sve više postaje obični kanal, te se iz najljepšeg gradskog ukrasa polako trasformiše u betonsko ruglo.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 19 - 27 od 36

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?