Vijesti 2011
Komentar na nacrt Studije izvodljivosti zaštićenog područja Prenj-Čvrsnica-Čabulja-Vran PDF Ispis E-mail
12 March 2011
ImageNa osnovu izvršene prezentacije nacrta Studije izvodljivosti zaštićenog područja Prenj-Čvrsnica-Čabulja-Vran, kao i na osnovu ustupljenog nacrta Studije, Udruženje Zeleni Neretva iz Konjica je na adresu kreatora nacrta Studije uputilo svoje komentare. Nažalost, zbog prilično neuspješne prezentacije, te zbog kašnjenja u dostavi materijala (Studija i mape) i nedostatka vremena za proučavanje istih, komentari su kratki i uglavnom ograničeni na područje općine Konjic.
Opširnije...
 
Mišljenje i sugestije na sistem mini HE na slivu rijeke Ljute PDF Ispis E-mail
27 February 2011
ImageUdruženje za zaštitu okoline Zeleni Neretva poslalo je na adresu koncesionara/investitora svoje mišljenje u vezi prezentiranog idejnog projekta mini hidroelektrana na rijeci Ljutoj. Podjećamo, početkom mjeseca februara firma Turboinštitut iz Ljubljane izvršila je u Konjicu prezentaciju idejnog projekta sistema mini HE na Ljutoj. Ova kompanija je od strane Općine Konjic 2007. godine dobila koncesiju za gradnju mHE na pomenutoj rijeci. Kompletno mišljenje udruženja Zeleni Neretva prenosimo u nastavku. 
Opširnije...
 
Zaštita voda u režiji države PDF Ispis E-mail
27 February 2011
ImageOve godine, na 1. mart, tradicionalnog otvorenja sportskog ribolova na Boračkom jezeru neće biti u organizaciji udruženja sportskih ribolovaca iz Konjica. Pitanje je da li će uopće biti otvoren ribolov na ovom jezeru? Zašto? Jednostavno, država (kanton HNK) putem nadležnog ministarstva nije po raspisanom tenderu dodjelila koncesiju niti ijednom kandidatu (a bilo ih je četiri) na vodama općine Konjic.

Opširnije...
 
Energetsko-klimatski plan općine PDF Ispis E-mail
23 February 2011
Image U okviru programa izrade Energetsko-klimatskog plana općine Konjic održan je i trodnevni seminar (15-17.02.2011. g.) u partnerskoj organizaciji „zbratimljenih“ općina Konjic i Sund iz Norveške. Seminaru su prisustvovali predstavnici gradskih komunalnih preduzeća (vodovod, odvoz otpada, grijanje), predstavnici općine, predstavnici udruženja Zeleni Neretva, te gosti iz federalnog i kantonalnog ministarstva okoliša.
Opširnije...
 
Prezentacija Studije izvodljivosti zaštićenog područja Prenj-Čvrsnica-Čabulja-Vran PDF Ispis E-mail
23 February 2011
Image U Konjicu je u petak (18.02.2011. g.) trebalo da bude prezentiran nacrt Studije izvodljivosti za buduće zaštićeno područje planina Prenj-Čvrsnica-Čabulja-Vran. Nacrt Studije je kreiran od strane Konzorcija konsultantskih kompanija Bosna-S d.o.o Sarajevo i Elektroprojekt d.d. Zagreb po narudžbi Federalnog Ministarstva okoliša i turizma te uz podršku Svjetske banke, a u sklopu Projekta šumskih i planinskih zaštićenih područja.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 28 - 36 od 36

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?