Vijesti 2013
Početak gradnje HE Ulog na Neretvi? PDF Ispis E-mail
26 April 2013
ImageKako javljaju domaći mediji Srebrenka Golić, ministarka Ministarstva građevine, prostornog uređenja i ekologije u Vladi RS-a, došla je čak u Kalinovik dana 25.04.2013. godine kako bi „svečano“ uručila građevinsku dozvolu firmi EFT HE Ulog, kao investitoru i koncesionaru za izgradnju hidrolektrane Ulog na gornjem toku Neretve. Građevinska dozvola je uručena investitoru dvije i pol godine nakon stvarnog početka izvođenja građevinskih radova na terenu koji su u direktnoj funkciji projekta HE Ulog (pristupni putevi i sl.).
Opširnije...
 
Dan planete Zemlje PDF Ispis E-mail
21 April 2013
ImageDan planete Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tokom konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, a na kojoj je učestvovao veliki broj predstavnika vlada i nevladinih organizacija, usklađen dalekosežni program za promociju održivog razvoja. Međutim, postavlja se pitanje da li je samo ovaj datum dovoljan da se sačuva naša planeta? Naravno da nije!
Opširnije...
 
Obilježeno 15 godina djelovanja udruženja PDF Ispis E-mail
03 April 2013
ImageUdruženje za zaštitu okoline Zeleni Neretva iz Konjica ovih dana obilježava punih 15 godina postojanja i djelovanja. Zboga toga je 16. redovna Skupština udruženja, koja je održana 28.03.2013. godine, ovaj put imala i svečarski karakter. Nakon prvog, redovnog dijela Skupštine na kojem su usvojeni izvještaji o proteklom radu, te planovi za naredni period, pristupilo se svečanom dijelu Skupštine. Tom prilikom je izvršena prezentacija „u slici i riječi“ kojom se željelo podsjetiti prisutne članove i goste na sve važnije detalje u proteklih 15 godina rada udruženja. Tekst prezentacije u cjelosti prenosimo u nastavku.
Opširnije...
 
Svjetski dan voda – 22. mart PDF Ispis E-mail
03 April 2013
ImageUdruženje za zaštitu okoline Zeleni Neretva iz Konjica je ove godine obilježilo Svjetski dan voda prigodnom video projekcijom, a koja je održana 22. marta u amfiteatru Srednje škole u Konjicu. Projekciji su prisustvovali učenici Srednje škole iz Konjica. Kao i prethodnih godina, tokom proljetnog perioda, udruženje provodi ekološko-edukativne aktivnosti koje realizira u saradnji sa školama na području općine Konjic. Kroz sve ove aktivnosti krajnji cilj Udruženja jeste podizanje svijesti, posebno kod mladih ljudi, kako o zaštiti voda čiji smo dan obilježili, tako i prirode i okoliša općenito.
Opširnije...
 
U Konjicu održana javna rasprava o SUO za kolektor i prečišćivač PDF Ispis E-mail
01 February 2013
ImageU velikoj sali Općine Konjic u ponedjeljak, 28.01.2013. godine sa početkom u 11:00 sati, održana je javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš za kanalizacioni sistem i sistem za prečišćavanje otpadnih voda Općine Konjic. Javnu raspravu su vodili predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT) uz susdjelovanje predstavnika konsultantske kuće CETEOR, koji su izradili navedenu studiju, kao i predstavnici općinskih vlasti.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 10 - 15 od 15

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?