Vijesti 2015
Regulacioni plan Boračkog jezera – posljednja šansa za zaštitu jezera PDF Ispis E-mail
24 March 2015
ImageBoračko jezero je jedno od najvrijednijih planinskih jezera u Bosni i Hercegovini. Nažalost, neprimjeren odnos čovjeka prema jezeru i okolini, a koji je prisutan tokom posljednjih nekoliko desetljeća, doveo je ovaj prirodni dragulj na rub ekološkog opstanka. Jedna od posljednjih šansi da se Boračko jezero dugoročno zaštiti od negativnih ljudskih uticaja je donošenje novog Regulacionog plana, a čija izrada je trenutno u toku od strane konjičkih lokalnih vlasti. Novi Regulacioni plan bi trebao da bude primjeren ovom osjetljivom prirodnom području, te da dugoročno uskladi razvojnu i zaštitnu funkciju jezera.
Opširnije...
 
Zloupotreba NVO sektora u Konjicu? PDF Ispis E-mail
17 March 2015
ImageNa nedavno održanom sastanku nevladinih organizacija iz Konjica analiziran je način izbora predstavnice nevladinih organizacija – Amele Hujdur, koja je u ime konjičkog NVO sektora prošle godine potpisala „Sporazum o saradnji“ sa Općinom Konjic. Sastanak NVO-a je iniciran od strane udruženja VIPK i Zeleni Neretva iz razloga što ove organizacije smatraju da je sam izbor predstavnice Hujdur izvršen netransparentno i neregularno.
Opširnije...
 
Počela izrada Prostornog plana Općine Konjic PDF Ispis E-mail
25 February 2015
Image Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Konjicu donesena je Odluka o pristupanju izrade Prostornog plana Općine Konjic za period od 2013. – 2033. godine. Tom prilikom je usvojena Prostorna osnova Općine Konjic, kao temeljni dokument na osnovu kojeg će se kreirati  Prostorni plan Općine Konjic. Izrada ovog najvažnijeg lokalnog prostorno-planskog dokumenta povjerena je Institutu „IPSA“ iz Sarajeva.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 10 - 12 od 12

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?