Održana 15. redovna izborna Skupština udruženja PDF Ispis E-mail
06 April 2012
Image U Konjicu je 03.04.2012. godine u prostorijama Narodnog univerziteta i uz prisustvo pedesetak prisutnih članova i gostiju održana 15. redovna Skupština Udruženja za zaštitu okoline Zeleni Neretva Konjic. Skupština udruženja je ove godine imala i izborni karakter tako da je, pored prezentovanja i usvajanja izvještaja iz prošle i plana rada za tekuću godinu, na istoj birano novo rukovodstvo udruženja. Na samom početku skupa prisutnima se obratio predsjednik Skupštine udruženja Afan Hajduk, te pozvao učesnike da se nakon uvida u izvještaj i plan rada uključe u diskusiju i na taj način svojim prijedlozima i sugestijama pomognu rad Skupštine. Nakon usvajanja finansijskog i izvještaja o radu za proteklu godinu, pristupilo se diskusiji o budućem radu udruženja pri čemu je dosta učesnika skupa uzelo učešće. Diskutanti su općenito podržali dosadašnji rad udruženja te iznjeli dosta zanimljivih prijedloga za djelovanje u narednom periodu. Na koncu je usvojen i plan rada za naredni period pri čemu su, između ostalih, kao prioritetne utvrđene sljedeće aktivnosti:
-    Uključivanje u procedure usvajanja NP Prenj-Čvrsnica-Čabulja (projekat koje udruženje provodi sa Fondacijom Heinrich Böll)
-    Edukativne aktivnosti u školama
-    Zaštita sliva rijeke Neretve
-    Učešće u procedurama PUO i u donošenju okolinskih zakona i strategija
-    Aktivnosti u vezi deponovanja otpada u općini Konjic
-    Promocija prirodnih vrijednosti općine Konjic
-    Omasovljavanje članstva i odnosi sa javnošću
Na samom kraju skupa pristupilo se glasanju za naredni dvogodišnji mandat članova rukovodstva udruženja. Tom prilikom su jednoglasno izabrani sljedeći predloženi kandidati:
Afan Hajduk – predsjednik Skupštine
Feđa Šukman – zamjenik predsjednika Skupštine