Održana 18. redovna Skupština udruženja PDF Ispis E-mail
20 May 2015
ImageRedovna Skupština udruženja, koja je ove godina bila i izbornog karaktera, uspješno je održana u Konjicu dana 29.04.2015. godine. Na samom početku sjednice prisutnima se pozdravnim govorom obratio predsjedavajući Skupštine, da bi nakon toga predsjednik Predsjedništva udruženja izvršio prezentaciju djelovanja udruženja u proteklom periodu, kao i planove za budući rad.
Prilikom prezentovanja izvještaja posebno je istaknuto da je udruženje uspješno prebrodilo protekli krizni period, te je uspjelo izvršiti konsolidaciju svojih redova unatoč problemima i pritiscima koji su vršeni na članove udruženja od strane aktualnih vlasti.

Tokom trajanja Skupštine najviše pažnje usmjereno je na buduće djelovanje udruženja. Pri tome su prezentirani planovi za kratkoročno i dugoročno djelovanje te su isti dobili jednoglasnu podršku članova Skupštine. Obrazloženi su i glavni ciljevi udruženja za naredni period, a koji se u nakraćem mogu formulisati kao „nastavak provedbe strateških ciljeva koji su regulisani Statutom, kao glavnim aktom udruženja“. Također, opisane su i značajnije planirane aktivnosti za tekuću godinu, te je naglašeno da bi neke ranije provedene uspješne aktivnosti mogle biti ponovljene čime bi se ostvario kontinuitet, a time i postigli bolji rezultati. Ovo se posebno odnosi na edukativne aktivnosti koje udruženje redovno provodi u saradnji sa konjičkim školama.

Pod zadnjom tačkom dnevnog reda Skupštine izvršen je izbor novog rukovodstva udruženja. Za novog/starog predsjednika Skupštine izabran je Afan Hajduk, dok su u sastav Predsjedništva izabrani: Maja Habibija, Naid Gagula, Sanjin Džumhur, Admer Habibija i Amir Variščić, koji je naknadno izabran i za predsjednika Predsjedništva udruženja. Treba napomenuti da je tokom ove tačke dnevnog reda predloženo djelovanje tzv. Savjetodavnog odbora udruženja koji bi se sastojao od deset iskusnijih članova udruženja. Funkcija ovog tijela (odbora) bi bila upravo onakva kako joj i ime nalaže: zadatak odbora je da se po potrebi okuplja i vrši savjetodavnu funkciju rukovodstva udruženja. Ovaj prijedlog je naišao na jednoglasnu podršku prisutnih pa je tom prilikom izvršen i izbor članova ovog novog tijela udruženja.