Edukativne aktivnosti povodom 5. juna PDF Ispis E-mail
11 June 2015
ImageU skladu sa planom i programom rada za ovu godinu Udruženje Zeleni Neretva provodi ekološke edukativne aktivnosti sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju. Ove aktivnosti se provode u saradnji sa konjičkim Udruženjem roditelja djece i omladine s poteškoćama u razvoju, te uz podršku Prve osnovne škole iz Konjica.

Povodom petog juna – međunarodnog Dana okoliša, tokom mjeseca maja održane su praktične edukativne radionice u školskim učionicama i parkovima i iste su dale izvrsne rezultate, a time i garanciju da će se slične aktivnosti nastaviti i ubuduće.

Image

S obzirom da je velika populacija mladih – a pogotovo djece koja imaju poteškoće u razvoju – prilično zapostavljena u bh. društvu tako je naše udruženje odlučilo da krene u realizaciju ovakvih i sličnih edukativnih aktivnosti. Pored dosadašnjih dugogodišnjih redovnih edukativnih aktivnosti koje se vrše sa školskom omladinom (stariji osnovci i srednjoškolci), planirano je da se ovakve aktivnosti prošire i na druge populacije mladih osoba koji do sada nisu imale mogućnost adekvatne edukacije iz oblasti zaštite životne sredine. Stoga su planovi edukacije za budući period usmjereni na predškolske uzraste (obdaništa, vrtići), te na učenike nižih razreda osnovnih škola.

Image