Održana 19. redovna Skupština udruženja PDF Ispis E-mail
20 May 2016
ImageRedovna Skupština udruženja, koja je ove godina imala izvještajni karakter, uspješno je održana u Konjicu dana 12.05.2016. godine. Na samom početku sjednice prisutnima se pozdravnim govorom obratio predsjedavajući Skupštine, da bi nakon toga predsjednik Predsjedništva udruženja izvršio prezentaciju djelovanja udruženja u proteklom periodu, kao i planove za budući rad.
Prilikom prezentovanja izvještaja posebno je istaknuto da je udruženje uspješno nastavilo svoje djelovanje i prebrodilo protekli krizni period, te je uspjelo izvršiti konsolidaciju svojih redova unatoč problemima i pritiscima koji su vršeni na članove udruženja od strane vlasti.

Tokom trajanja diskusije o narednim aktivnostima najviše pažnje usmjereno je na buduće strateško djelovanje udruženja. Pri tome su prezentirani planovi za kratkoročno i dugoročno djelovanje udruženja te su isti dobili jednoglasnu podršku članova Skupštine. Obrazloženi su i glavni ciljevi udruženja za naredni period, a koji se u nakraćem mogu formulisati kao „nastavak provedbe strateških ciljeva koji su regulisani Statutom, kao glavnim aktom udruženja“. Također, opisane su i značajnije planirane aktivnosti za tekuću godinu, te je naglašeno da bi neke ranije provedene uspješne aktivnosti mogle biti ponovljene čime bi se ostvario kontinuitet, a time i postigli bolji rezultati. Ovo se posebno odnosi na edukativne aktivnosti koje udruženje redovno provodi u saradnji sa konjičkim školama.