Održan trening "Izrada projektnih prijedloga" PDF Ispis E-mail
14 March 2005
U organizaciji Fondacije Hinrich Böll, Regionalni ured u Sarajevu i Udruženja Zeleni - Neretva Konjic održan je jednodnevni trening na temu Izrada projektnih prijedloga . rening je održan dana 17.03. 2005. godine u Konjicu i vođen je od strane trenerice Alide Čović, a istom je prisustvovalo dvanaest mlađih članova udruženja Zeleni - Neretva . Trening je održan u cilju jačanja kapaciteta udruženja i velike potrebe obuke mlađeg članstva na ovu na baš popularnu i zanimljivu temu pisanja projektnih kadrova. Iako se većina prisutnih članova sa ovom temom na treningu susrela po prvi put nakon završetka treninga stekao se utisak da su svi primili dovoljno znanja da već "sutra" uz malu pomoć starijih kolega mogu početi sa izradom kvalitetnih projektnih prijedloga. Naravno, za takav pozitivan rezultat treninga najzaslužnija je trenerica Alida Čović koja je kroz nefomalni nastup i interaktivne metode treninga uspjela zainteresovati prisutne. Inače, ovaj trening je samo jedna od mnogobrojnih zajedničkih aktivnosti koje provode ove dvije organizacije i čija uspješna saradnja traje već pet godina.