Vratimo građanima Konjica plaže na Neretvi
20 May 2016
ImageGornji tok rijeke Neretve kod Konjica predstavlja jedinstven vodotok, između ostalog, i zbog svoje čistoće vode i priobalja, iznimne bioraznolikosti, kao i atraktivne pejzažne/estetske vrijednosti rijeke i njenog šireg okruženja. Iz tog razloga je ovaj dio vodotoka (i njegovo priobalje) decenijama služio stanovnicima Konjica za provođenje rekreativnih aktivnosti, posebno u ljetnim periodima.

 
Opširnije...
 
Održana 19. redovna Skupština udruženja
20 May 2016
ImageRedovna Skupština udruženja, koja je ove godina imala izvještajni karakter, uspješno je održana u Konjicu dana 12.05.2016. godine. Na samom početku sjednice prisutnima se pozdravnim govorom obratio predsjedavajući Skupštine, da bi nakon toga predsjednik Predsjedništva udruženja izvršio prezentaciju djelovanja udruženja u proteklom periodu, kao i planove za budući rad.
Opširnije...
 
Aktivnosti povodom Dana planete Zemlje
29 April 2016
Image Međunarodni Dan planete Zemlje ove godine je obilježen nizom edukativnih aktivnosti koje su organizirane od strane Udruženja Zeleni Neretva iz Konjica u saradnji sa konjičkom prvom i drugom osnovnom školom, te sa gradskim obdaništem. Provedene aktivnosti su dio većeg edukativnog programa koje udruženje u kontunuitetu realizira ove godine pod motom „Podignimo svijest za čistiji svijet“ i koje je simbolično započelo na međunarodni Dan voda (22. mart), a finalizira se na međunarodni Dan zaštite okoline (5. juni).
Opširnije...
 
Počele aktivnosti na revitalizaciji i popularizaciji Vrtaljice
29 April 2016
ImagePodručje Vrtaljice (kod Konjica) još od dolaska Austrije na ove prostore izaziva interesovanje zbog svojih iznimnih prirodnih vrijednosti. Malo današnjih Konjičana uopšte zna činjenicu da je područje Vrtaljice zaštićeno još davne 1965. godine u vidu „specijalnog botaničkog rezervata“. Nažalost, danas je Vrtaljica u dobroj mjeri zapuštena i zaboravljena, a njen status zaštićenog područja je pravno zamršen i nedefiniran.
Opširnije...
 
Podignimo svijest za bolji svijet
28 March 2016
Image Obilježavanjem 22. marta  - međunarodnog Dana voda, pod nazivom „Podignimo svijest za bolji svijet“, zvanično je počeo edukativni program koji udruženje Zeleni Neretva Konjic namjerava provoditi tokom ove godine
Opširnije...
 
Ušteda izgradnje Autoputa Vc na račun planine Prenj
21 February 2016
ImageOvih dana mediji u Federaciji BiH raspisali su se o tome da bi promjena planirane trase Autoputa Vc (Lot 3) na relaciji Konjic (petlja Ovčari) – Mostar Sjever (petlja Vrapčići) donijela uštede od oko 300 miliona eura. Prema novoj ideji Vlade FBiH trasa više ne bi išla obodom planine Prenj, kako je to planirano prvobitnom varijantom, već bi praktično prolazila kroz središte planine „koristeći pri tome prirodne pogodnosti, kao što je ulaz kroz dolinu (konjičke) Bijele, te najnovije dostupne tehnologije za tehničku izvedbu projekta“.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 30 od 61

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?