Vijesti 2007
NACIONALNI PARKOVI NA PODRUČJU OPĆINE KONJIC PDF Ispis E-mail
07 January 2008
ImageUdruženje za zaštitu okoline „Zeleni-Neretva“ organizovalo je 19.12.2007. g. u Konjicu okrugli sto na temu „Nacionalni parkovi na području općine Konjic“. Navedenom skupu odazvao se veliki broj učesnika koji su na ovaj ili na onaj način zainteresovani za buduće nacionačne parkove na području općine Konjic i šire. Skupu su prisustvovali:
Opširnije...
 
PODNEŠENA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MINISTRA VAHIDA HEĆE PDF Ispis E-mail
07 January 2008
ImageU posljednjim danima mjeseca decembra 2007. godine SDP je Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo dostavio krivičnu prijavu protiv Vahida Heće, federalnog ministra industrije, energetike i rudarstva zbog počinjenog krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlasti, nesavjesnog rada u službi i krivotvorenja službenih isprava, a u vezi sa donošenjem Odluke o proglašenju javnog interesa, pristupanju pripremi izgradnje elektroenergetskih objekata, izboru strateških partnera i pristupanju dodjeli koncesija koju je Vlada FBiH donijela 28. septembra 2006. godine.
Opširnije...
 
ČUDNA DEŠAVANJA U POSTUPCIMA PROGLAŠENJA NACIONALNIH PARKOVA PDF Ispis E-mail
18 November 2007
ImageProšlih godina aktivnosti u cilju proglašenja NP „Igman, Bjelašnica, Treskavica, Visočica (kanjon Rakitnice)“ odvijale su se mnogo brže od aktivnosti za proglašenje NP „Prenj, Čvrsnica, Čabulja“, mada su ukupno sve aktivnosti bile spore. U tom smislu donešena je i Odluka o utvrđivanju „Igmana, Bjelašnice...“ područjem posebnih obilježja od značaja za FBiH (Sl. novine br. 8 od 09.02.2005. g.), a potom je urađena i Studija izvodljivosti.
Opširnije...
 
SAVJETOVANJE O STANJU VODA PDF Ispis E-mail
14 November 2007
ImageU organizaciji Udruženja za zaštitu okoline „Zeleni – Neretva“ Konjic i uz saradnju Općine Konjic i JKP Vodovod i kanalizacija u Konjicu je dana 07.11.2007. g. održano savjetovanje na temu stanja i razvojnih perspektiva upravljanja vodama na području općine Konjic.
Opširnije...
 
AL GORE DOBITNIK NOBELOVE NAGRADE ZA MIR PDF Ispis E-mail
15 October 2007
ImageBivši američki potpredsjednik Al Gore i UN-ova Međuvladina Komisija o klimatskim promjenama dobili su Nobelovu nagradu za mir za 2007. godinu zbog njihovih napora na širenju svijesti o klimatskim promjenama koje je izazvao čovjek i polaganje temelja za borbu protiv njih. Al Gore je ove godine dobio Oscara za svoj film "Neugodna istina", dokumentarac o globalnom zagrijavanju, i uveliko se očekivalo da će biti dobitnik te prestižne nagrade.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 9 od 30

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?