Vijesti 2012
Povodom Dana planete Zemlje PDF Ispis E-mail
28 April 2012
ImageDan planete Zemlje širom svijeta obilježava se 22. aprila. Tradicija obilježavanja ovog datuma potiče još iz 1970. godine, a 1990. godine ovaj datum postao je zvaničan i u međunarodnim okvirima. Cilj obilježavanja ovog dana je da se ukaže na ugroženost prirode i na čovjekov nemar u odnosu prema njoj, te na opasnost koja prijeti životu na Zemlji.
Opširnije...
 
Održana 15. redovna izborna Skupština udruženja PDF Ispis E-mail
06 April 2012
Image U Konjicu je 03.04.2012. godine u prostorijama Narodnog univerziteta i uz prisustvo pedesetak prisutnih članova i gostiju održana 15. redovna Skupština Udruženja za zaštitu okoline Zeleni Neretva Konjic. Skupština udruženja je ove godine imala i izborni karakter tako da je, pored prezentovanja i usvajanja izvještaja iz prošle i plana rada za tekuću godinu, na istoj birano novo rukovodstvo udruženja.
Opširnije...
 
Nastavak realizacije projekta Gornji horizonti - pripreme za gradnju HE Dabar PDF Ispis E-mail
06 April 2012
Image Mediji su proteklih dana objavili informacije o pripremama dokumentacije za gradnju hidroelektrane Dabar koja je dio hidroenergetskog projekta Gornji horizonti. Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS uručila je u Trebinju direktoru Hidroelektrana na Trebišnjici dokument koji sadrži urbanističko-tehničke uvjete za izgradnju HE Dabar. U medijskim napisima se dalje navodi da je sljedeći korak izdavanje ekološke dozvole, a potom i odobrenje za građenje hidroelektrane.
 
Opširnije...
 
Komentar o Nacrtu novog Prostornog plana FBiH PDF Ispis E-mail
23 March 2012
Image Kao što smo to već najavili putem ovog sajta Ministarstvo prostornog uređenja FBiH objavilo je da će se u periodu od polovine februara do polovine aprila o.g. vršiti javne rasprave o Nacrtu novog Prostornog plana Federacije BiH za period od 2008. do 2028. godine. Podsjećamo da je trenutno na snazi „stari“ Prostorni plan SRBiH (1980 – 2000) čije važenje je produženo do donošenja novog plana.   
   
Opširnije...
 
Održana javna rasprava o Centru za upravljanje otpadom u Konjicu PDF Ispis E-mail
20 March 2012
Image U Konjicu je dana 15.03.2012. godine održana Javna rasprava o Zahtjevu za izdavanje okolinske dozvole za  Centar za upravljanje otpadom (CUO), a čija izgradnja je planirana na području Repovačkog potoka u općini Konjic. Raspravu su vodili predstavnici nadležnog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK. Pored njih skupu su prisustvovali i predstavnici konsultantske kuće Zagrebinspekt, koji su izradili Zahtjev za izdavanje Okolinske dozvole za CUO, te predstavnici općinskih vlasti.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Slijedeća > Kraj >>

Rezultati 19 - 27 od 27

Anketa

Smatrate li da područje planine Prenj treba proglasiti nacionalnim parkom?